Anti-inflammatorisk pizza

Antiinflammatorisk pizza

Noget af det bedste jeg ved er altså pizza! Jeg tror ikke der er mange, som ikke deler min begejstring for den italienske klassiker – MEN desværre deler min krop ikke min begejstring – i hvert fald ikke hvis pizzabunden skal være den klassiske pizzabund lavet på hvedemel.

Derfor laver jeg altid en anden version, som både familie og følsomme kroppe elsker:

Det skal du bruge til bunden:

  • 3 dl. Solsikkekerner
  • 1 ½ dl. Gulerødder
  • 1 ½ dl. Squash.
  • 6 Æg
  • 1 spsk. Husk
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Bagepulver (vinstensbagepulver, økologisk og glutenfri)

Kør alle ingredienserne igennem din foodprocessor så dejen bliver jævn og glat (den er tynd og skal ikke æltes). Fordel dejen på en bageplade med bagepapir i ca. ½ cm tykkelse. Bag dejen i ovnen ved 180 gr. i ca. 8 minutter. Hold øje med den – den er hurtigt færdig!

Tomatsauce:

  • 2 dl. Semi-soltørrede tomater
  • 2-3 Tomater
  • 2 tsk. Æblecidereddike
  • Krydderurter – oregano, basilikum etc.
  • 2 spsk. Birkesød

Kør alle ingredienserne igennem en blender så den bliver til pure og smag den til med salt, birkesød og krydderurter.

Topping:

Gedeost, kartofler, løg, friske tomater, krydderurter, pølse – vælg dine favoritter.

Fordel tomatsaucen på den/de bagte pizzabunde og pynt den med alle dine yndlings pizza toppings.

Servér pizzaen med en lækker grøn salat.

© Copyright – Vicky Olivia | Cookie & Privatlivspolitik